De e-Gulden

Deze website wordt opnieuw opgebouwd. Geleidelijk zal alle vertrouwde informatie weer beschikbaar komen
e-Guldens in omloop ----
Premine reserve ----
Laatste blok ----
Koers Ä (1000 EFL=) ----
Rekenkracht (Mhs) ----
Hoogste bod (btc) ----
Laagste vraag (btc) ----


De elektronische gulden ofwel de e-Gulden, afgekort EFL, is een betaal-, reken- en spaarmiddel bestemd voor de nederlandse markt.

De waarde van de e-Gulden wordt bepaald op vrij toegankelijke beurzen.

De e-Gulden wordt begeleid door de stichting Electronic Gulden Foundation, maar is volledig publiek domein. Zowel de [https://github.com/Electronic-Gulden-Foundation/egulden,software programmacode] als de [https://chainz.cryptoid.info/efl/,data] zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

De financiŽle overdracht van e-Guldens gebeurt van persoon naar persoon via internet en functioneert daarom als contant geld.

e-Gulden is niet de enige vorm van elektronisch geld. Er zijn honderden andere muntsoorten met Bitcoin als meest bekende. In tegenstelling tot Bitcoin is de e-Gulden exclusief op Nederland gericht. Een regionale opdeling van elektronisch geld is praktisch omdat een mondiale boekhouding voor dagelijks betalingsverkeer een monstrueuze omvang heeft van 1500GB per uur, uitgaande van 20 betalingen per persooon per dag. Omdat verschillende elektronische valuta eenvoudig in elkaar kunnen worden omgezet zullen zo vanzelf spaarvaluta naast betaalvaluta ontstaan, waarbij eigenschappen als veiligheid en efficiŽntie zullen variŽren.

Vooralsnog zal eerst de drempel van bekendheid en vertrouwlijkheid overwonnen moeten worden. #Eenvoudige bijdragen voor iedereen Een paar voornemens die iedereen kan oppakken om mee te bouwen aan het fundament van e-Gulden:

  1. Deel onze berichten of paginas op je facebook tijdlijn
  2. Ben je nog geen vriend in onze vriendencampagne, doe dan mee en ontvang 6.25 of 10 e-Gulden: [http://egulden.org/index.php/vrienden-van-de-e-gulden,vrienden van de e-gulden]
  3. Daag ons en elkaar uit op [http://forum.egulden.org,ons forum] en speel de advocaat van de duivel
  4. Follow @eguldenfoundati op twitter
  5. Knip een reeks citaten uit onze publicaties en Tweet die
  6. Spaar iedere maand een tientje aan e_Gulden: [http://egulden.org/index.php/hoe-kom-ik-aan-e-gulden-eenvoudig,hoe kom ik eenvoudig aan e-gulden]
  7. Probeer de ťťn minuut uitdaging eens uit op efl.nl : http://egulden.org/flip/efljournaal11.html#3
  8. Download de e-Gulden-wallet en laat hem altijd aanstaan: [https://e-gulden.org/index.php/de_portemonnee,download].
  9. Heb je een persoonlijke vraag of zoek je een technische uitdaging, mail dan naar foundation@egulden.org
#-